Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Známa služba PayPal má už vyše 20 rokov stabilné miesto vo svete internetu. Finančná spoločnosť, v ktorej predchodcovi X.com má prsty aj Elon Musk, dnes slúži ako prostredník pre online platby pre milióny používateľov. Buď máš v rozhraní PayPal svoju vlastnú hotovosť, alebo si cez neho spáruješ kartu inej banky a potom ti na akúkoľvek transakciu poslúži iba jedno meno a heslo.

Engadget teraz informuje že PayPal by čoskoro mohol prísť aj s vlastnou kryptomenou.

Firma totiž čelí čoraz silnejšej konkurencii čoraz väčšieho množstva fintech startupov. Za všetky môžeme spomenúť napríklad Skrill, Stripe, WePay či severskú Klarna, ale koniec-koncov aj Apple Pay a Google Pay.

Nedá priestor špekulantom

PayPal už dnes (hoci len v zákazníkom v USA) umožňuje platiť pomocou niektorých kryptomien. V budúcnosti by podľa aktuálnych správ mohol spustiť aj vlastnú. Nešlo by však o obdobu bitcoinu či etherea, ale tzv. stablecoin. ktorého hodnota by bola pevne zviazaná s cenou amerického dolára.

Že firma túto možnosť skúma, potvrdil Jose Fernandez da Ponte, viceprezident príslušnej divízie PayPal-u pre Bloomberg. Všetko však bude musieť byť k spokojnosti amerických regulátorov.

Vývojár menom Steve Moser dokonca našiel niekoľko obrázkov a skrytý kód pre „PayPal Coin“ v súčasnej verzii aplikácie. Logom pripravovanej kryptomeny by malo byť logo PayPalu, ale s dvojicou čiar navyše. To sa však, samozrejme, ešte môže zmeniť.

TheTapeDrive

PayPal dokonca vysvetlil, aj ako sa zmienky o PayPal Coine dostali do jeho aplikácie už teraz – má ísť o pozostatky hackathonu, v ktorom „súperili“ zamestnanci blockchainovej a krypto divízie firmy.

Kryptomena PayPalu naviazaná na dolár by mohla ponúknuť všetky výhody kryptomien ako je rýchlosť a bezpečnosť finančných transakcií, no zároveň by nedávala priestor na špekulácie a jej jasná cena by umožnila využiť ju na prakticky akékoľvek platby.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú