Spoločnosť Mastercard oznámila, že rozšíri svoj kartový program pre kryptomenové peňaženky a trh a uľahčí tak prevod kryptomien na tradičné fiat meny. Správcovia kryptomien budú môcť po novom klientom ponúkať vlastné kartové programy a umožňovať im tak jednoduchšie platby kryptomenami.

Spolu so zapojenými firmami tak Mastercard testovať nové možnosti ako bankám a správcom kryptomien uľahčiť vydávanie kariet, vďaka ktorým získajú zákazníci možnosť platiť kryptomenami kdekoľvek, kde je možné platiť kartami spoločnosti.

„Vďaka tejto inovácii nebudú digitálne peniaze iba záležitosťou finančnej špekulácie, ale tiež prostriedkom reálnej platby za bežné produkty a služby,“ uviedol Michal Čarný, generálny riaditeľ spoločnosti Mastercard pre Slovensko a Českú republiku.

Mastercard v tomto projekte spolupracuje predovšetkým so spoločnosťami Evolve Bank & Trust, ktorá poskytuje blockchainovú infraštruktúru, Paxos Trust Company, platformou vydávajúcou stablecoin, teda kryptomenu viazané na tradičné meny, PAX a spoločnoaťou Circle, ktorá stojí za kryptomenou USD Coin (USDC) viazanou na americký dolár.

V rámci rozšíreného programu Crypto Card Program budú spomínané firmy Paxos a Circle poskytovať svoje platformy k prevodom kryptomien na zákonné platidlá. Prevod bude prebiehať cez stablecoiny.

Zjednodušenie celého procesu umožní ďalším bankám a kryptospoločnostiam, aby pre svojich klientov rozšírili možnosti platenia o populárne kryptomeny.

Ďalšie zaujímavé témy zo sveta kryptomien:

Zdroj: TS Mastercard

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú