Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Grafické karty zo série RTX 30xx sa dočkajú podpory pre Resizable BAR, funkcie, ktorá zlepší výkon pri hraní hier. S týmto vylepšením budú mať procesory plný prístup k vyrovnávacej pamäti kariet, informuje The Verge.

Prvou zo série nových grafík, ktorá bude Resizable BAR podporovať, je karta RTX 3060. Technológia pre PCIe umožní s kompatibilnými matičnými doskami využiť procesoru všetku pamäť grafiky súčasne. Tým dôjde k rýchlejšiemu načítaniu dát, textúr či geometrie, vďaka čomu sa snímkovacia frekvencia v hrách zvýši o 10 – 20 %.

Nvidia RTX 3060 bude prvou kartou s predinštalovaným VBIOS, ďalšie modely zo série Founders Edition neskôr dostanú update, ktorý bude možné nainštalovať.

Výrobcovia základných dosiek taktiež majú vydať VBIOS a podľa Nvidie začali na vybraných doskách technológiu podporovať aj Asus, Asrock, Colorful, Evga, Gigabyte a MSI.

S Resizable BAR budú kompatibilné napríklad procesory Ryzen 5000, ako aj 10. a 11. generácia Intel procesorov, informuje XDA-Developers. Aktuálne majú byť pre túto technológiu podporované hry Assassin’s Creed Valhalla, Battlefield V, Borderlands 3, Forza Horizon 4, Gears 5, Metro Exodus, Red Dead Redemption 2, Watch Dogs: Legion a ďalšie pribudnú už v marci.

Ďalšie články:

Zdroj: The Verge, XDA-Developers

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú