Nová cenovo dostupná grafická karta RTX 3060 sa začne predávať u o pár dní a istotne si na ňu začali brúsiť zuby aj ťažiari kryptomien. Ako ale upozornil portál PCgamer, tí pri najnovšej karte od Nvidie budú mať smolu, karta totiž automaticky zníži svoj výkon pri procese ťaženia krytpomeny.

„GeForce je pre hráčov, GMP pre ťažiarov,“ aj takto nejak nazvala Nvidia svoj posledný blog, v ktorom sa vyjadruje k spomínanej grafike RTX 3060 a jej zníženému výkonu, pokiaľ karta zaznamená algoritmy na ťaženie krytpomien.

Aby sa karta dostala k tým správnym ľuďom, teda k hráčom, vybavili ju špeciálnym ovládačom, ktorý dokáže zachytiť špecifické atribúty algoritmu na ťaženie kryptomeny Ethereum a následne zníži takzvaný „hash rate“ približne o polovicu.

Nvidia

Spoločnosť pochopiteľne nechce, aby ťažiari „kradli“ hráčom hardvér, ktorý je primárne určený pre nich. Aj preto Nvidia ohlásila grafické karty špeciálne určené na ťaženie kryptomien s označením CMP (Cryptocurrency Mining Processor).

Tie majú poskytnúť ešte lepší výkon pri ťažení, dve z nich prídu už v prvom kvartáli 2021 a dve výkonnejšie v druhom štvrťroku. Ich parametre a ťažiarenský výkon si môžeš pozrieť v tabuľke vyššie.

Zdroj: PCgamer, Nvidia

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú