Niektoré smartfóny značky Pixel majú po novej aktualizácii operačného systému Android 13 vážny problém, zrazu totiž nefunguje ich funkcia bezdrôtového nabíjania, informuje The Verge. Jedná sa pritom o jednu z kľúčových funkcií, ktoré lákajú ku kúpe tejto značky, dodáva AndroidPolice.

Problémy hlásia používatelia modelov Pixel 4, 4 XL, 6 a tiež 6 Pro, pričom im nefunguje hneď niekoľko typov bezdrôtových nabíjačiek a to vrátane Pixel Stand od samotného Google. Pre niektorých z nich sa ale jedná o ešte väčší problém, než sa môže na prvý pohľad zdať.

Zariadenia Pixel 6 a Pixel 6 Pro sa nemôže vrátiť na Android 12, kvôli čomu sú odkázaný na vyčkávanie na novú aktualizáciu, ktorá tento netradičný problém vyrieši. Niektorým sa podarilo núdzovo problém vyriešiť, iný však také šťastie nemali.

Niektorí používatelia navyše hlásia problémy aj s rýchlym nabíjaním, pričom v minimálne jednom prípade sa zariadenia nabíja len rýchlosťou 10 % za hodinu a prehnane sa pri tom zahrieva.

Problémy údajne začali ešte v beta verzii Androidu 13 a je preto zvláštne, že Google problém pred oficiálnym zverejnením aktualizácie tento obrovský problém nevyriešil. Ľahké začiatky ale nemal ani Android 12 a problémy budú, v dohľadnej dobe, vyriešené.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú