Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Nedávna aktualizácia Meta v64 pre jej VR headsety, bez výnimky Meta Quest 3, prináša niekoľko vylepšení vrátane kvalitnejšieho prechodu pre zmiešanú realitu a významného upgradu funkcie Space Scan Quest 3, informoval Techradar.

Space Scan, ktorý mapuje miestnosť používateľa pre ešte hlbšie zážitky so zmiešanou realitou, teraz automaticky zvýrazňuje a označuje nábytok počas skenovania miestnosti, čím je proces rýchlejší a presnejší.

Táto funkcia, ktorú už predtým predstavili Meta’s Reality Labs, umožňuje aplikáciám využívať rozpoznaný nábytok a prvky miestnosti na zlepšenie interakcií zmiešanej reality, čím sa vytvárajú pôsobivejšie, realistickejšie a prehľadnejšie situácie s VR headsetom.

Zatiaľ čo Apple Vision Pro momentálne nemá možnosť vytvárať takéto podrobné skeny miestností, vylepšenie Meta mu dáva výhodu v tomto aspekte, aj keď plný potenciál tejto funkcie bude závisieť od toho, ako ju vývojári aplikácií začlenia VR a MR. Potenciál je v tom však vidieť obrovský, už len si počkať na reakciu konkurenčných výrobcov.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú