Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Po vyhlásení výnimočného stavu v USA zrušil Netflix natáčanie mnohých svojich projektov, vrátane štvrtej série seriálu Stranger Things. Rovnaké správy prišli aj od ďalších produkčných spoločností ako napríklad Warner Bros. Celkovo sa jedná o viac ako 70 seriálov a filmov, informuje News 1.

Netflix patrí medzi spoločnosti, ktoré zastavili filmovú a televíznu produkciu vzhľadom na rastúci počet obetí koronavírusu. Podľa Deadline budú všetky natáčania v USA a Kanade prerušené od pondelka 16. marca na 2 týždne. Jedná sa o prevenciu v súlade so zákazom veľkých zhromaždení a iných obmedzení, ktoré vyhlásil Donald Trump.

Prerušený je ale napríklad aj pripravovaný komediálny seriál Sex Life, kde si hlavnú rolu zahrá Sarah Shahi. Dátumy vydania seriálov teda budú posunuté, momentálne však nie je jednoduché určiť ako veľmi.

Toto obmedzenie sa netýka seriálu Zaklínač, ktorý Netflix natáča mimo Severnú Ameriku. Pokračovanie, respektíve prerušenie jeho natáčania sa bude posudzovať podľa nariadení krajín, v ktorých sa natáča.

Podľa československej fanúškovskej Facebookovej stránky Netflixu sú oficiálne pozastavené natáčania týchto projektov:

  • Ruská panenka
  • Grace a Frankie
  • Stranger Things
  • Lucifer
  • Sex/Life
  • Muzikál The Prom producenta Ryana Murphyho

Ohrozený je aj obsah, ktorý Netflix preberá od amerických televíznych staníc. Sem spadajú projekty ako Čierna listina, Riverdale, The Flash, Supergirl a Dynastia.

Aktualizácia 15.3.

Netflix oficiálne prerušuje natáčanie vysokorozpočtového filmu Red Notice, kde hrajú v hlavných úlohách hviezdy ako Dwayne Johnson, Gal Gadot či Ryan Reynolds.

Podľa televízneho reportéra Johna Koblina však Netflix plánuje prerušiť natáčanie všetkých svojich projektov a nie len tých, ktoré sa tvoria v USA a Kanade, ale aj tých, ktoré sa točia v Európe. Ohrozená je tak aj produkcia seriálového Zaklínača.

Ako informuje portál Collider, tak svoju produkciu originálnych Marvel seriálov dočasne pozastavuje aj Disney+. Očakáva sa, že podobné kroky čoskoro podniknú všetky veľké filmové štúdiá. Warner Bross taktiež prerušil natáčanie nového Batmana, produkcia filmu Matrix 4 však stále pokračuje. Štúdio Universal Pictures taktiež prerušuje nahrávanie nového filmu Jurský Svet.

Zdroj: News1, Deadline, NetflixCZSKFans

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú