Náskok Netflixu na čele závodu streamovacích služieb výrazne narastá a konkurencia už sa rozlúčila s tým, že by niekedy svetovú jednotku mohla čo i len ohroziť. Zúfalé časy si však vyžadujú zúfalé riešenia a s jedným takýmto prišli aj mediálne konglomeráty Disney a Warner Bros. Discovery.

Nič podobné tu ešte nebolo

Pri svojich streamovacích službách Disney+ a Max (u nás zatiaľ HBO Max) sa totiž rozhodli spojiť sily a predstavili ich v rámci spoločného balíčka, informuje Variety. Ide o bezprecedentný krok, keďže doposiaľ sa obe spoločnosti snažili preraziť zvlášť a predstavovali pre seba konkurenciu.

Unplash/úprava redakcie

Disney+ a Max spoločný balíček predplatného spustia v lete tohto roka a predplatiteľom v ňom sprístupnia všetok obsah svojich knižníc. Diváci sa tak dostanú k tisíckam titulov z dielní Warner Bros., Disney, Discovery, 20th Century Fox, Lucasfilm, Pixar a ďalších.

O cene špeciálneho balíčka giganti zatiaľ nehovoria, jeho súčasťou bude balík s reklamou a bez nej. Obe služby budú naďalej fungovať aj samostatne. Netradičné spojenectvo sa týka výhradne trhu USA, podľa záujmu budú spoločnosti vyhodnocovať aj prípadne spustenie v ďalších krajinách.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú