Hackerská skupina Anonymous prostredníctvom Twitteru zverejnila návod, ako môže ktokoľvek prispieť k budúcemu dobru ruského národa a k zvrhnutiu Putinovho represívneho režimu, ktorého výsledkom je invázia na Ukrajinu.

Ľudia totiž môžu zanechávať 5-hviezdičkové hodnotenia ruských podnikov na Google, pričom k nim priložia aj text, v ktorom objasnia situáciu a vyzvú ruských občanov, aby Putinov režim bojkotovali a postavili sa proti nemu.

„Jedlo bolo skvelé! Bohužiaľ nám Putin pokazil chuť inváziou na Ukrajinu. Postavte sa proti svojmu diktátorovi, zastavte zabíjanie nevinných ľudí! Vaša vláda Vás klame. Povstaň!“, vyzýva jedna zo vzorových správ, ktorú Anonymous zverejnil v ruskom jazyku.

Jedná sa tak o jednoduchý a bezpečný boj proti vojnovým krokom, ktoré sa dejú na Ukrajine a prispieva tak k postupnému rozkladu, vďaka ktorému, s trochou šťastia, Putinov režim padne a Rusko bude, spolu s okolitými krajinami, opäť slobodnejšie a bezpečnejšie.

Spôsob je pritom na rozdiel od podieľaní sa na hackerských útokoch bezpečný a nevyžaduje žiadne zvláštne znalosti kybernetiky.

Google/Úprava redakcie

„Vezmite si domov svoje deti. Ruky preč od Ukrajiny,“ hovorí jedna z recenzií, ktorá má Rusov upozorniť na výpady ich armády v susednej krajiny. K mnohým recenziám ľudia prikladajú aj fotografie z Ukrajiny, na ktorých sú často vyobrazení aj mŕtvi ruskí vojaci – vo väčšine prípadov ide o mladých mužov, ktorí ani nevedeli, že idú na Ukrajinu bojovať.

Podobné recenzie je možné nájsť už takmer kdekoľvek na Google mapách vo väčších ruských mestách, najmä v Moskve či Petrohrade.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú