Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Vo veci vyhrážok, ktoré smerovali voči redaktorke RTVS Marte Jančkárovej, už začala Národná kriminálna agentúra (NAKA) konať. Polícia o tom informovala na sociálnej sieti. NAKA začala trestné stíhanie podľa paragrafu Trestného zákona, ktorý hovorí o nebezpečnom vyhrážaní na viacerých osobách. V tejto chvíli podľa Polície SR nie je možné poskytnúť bližšie informácie.

RTVS podala trestné oznámenie na neznámeho páchateľa pre vyhrážky moderátorke Marte Jančkárovej. Ako rádiotelevízia informovala v tlačovej správe, po minulotýždňovej relácii Sobotné dialógy, ktorej hostkou bola prezidentka republiky Zuzana Čaputová a po Sobotných dialógoch z 25. februára, do ktorých sa dostavil namiesto pozvaného politika Smeru-SD Mariána Kéryho nepozvaný politik Smeru-SD Ľuboš Blaha, čo RTVS odmietla a uplatnila štandardný postup tzv. prázdneho kresla, dostala moderátorka výhražné e-maily a výhražný telefonát.

„V e-mailoch sa Marte Jančkárovej neznáme osoby vyhrážajú mimoriadne vulgárnym a agresívnym slovníkom, fyzickou likvidáciou, mučením, hromadným znásilnením, ublížením jej rodinným príslušníkom atď,“ uviedla RTVS.

Televízia v stanovisku zdôraznila, že považuje za neprípustné, aby politické subjekty zneužívali vysielanie na predvolebné marketingové aktivity. „Politické strany nemôžu svojvoľne meniť hostí, ktorých RTVS do relácií pozvala, pretože o zložení hostí rozhodujú v súlade s platnou legislatívou programoví pracovníci RTVS. Právo nájsť náhradného diskutéra za hosťa, ktorý do relácie neprišiel, hoci pozvanie prijal a potvrdil, má RTVS, nie politická strana, ktorú reprezentuje,“ dodala RTVS.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú