Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Polícia Slovenskej republiky dnes na svojej Facebookovej stránke informovala o prípade z východného Slovenska, kde osoby pašovali cigarety z Ukrajiny pomocou lietajúceho objektu, s najväčšou pravdepodobnosťou pomocou dronu.

Objekt spozorovala hliadka Oddelenia hraničnej kontroly a počas jeho sledovania termokamerou videli, ako zastavil a vypustil balík. Hliadka sa rozhodla zhodený objekt preskúmať bližšie a narazila na dve osoby, ktoré vychádzali z lesa s balíkom v ruke.

„Po policajnej výzve jedna z osôb odhodila balík, ktorý niesla v ruke. Osoby pri zadržaní nekládli odpor, uposlúchli výzvu, zastavili sa, dali ruky za chrbát a ľahli si na zem. Išlo o Slovákov,“ vysvetľuje na Facebooku Polícia SR.

Na mieste zadržania hliadka našla v troch balíkoch až 45 kartónov a 6 balíkov cigariet bez kontrolnej známky, množstvo sa celkovo vyšplhalo až na 9 120 kusov. Štvrtý balík našla hliadka počas nasledujúceho dňa, pričom sa v ňom nachádzalo ďalších 12 000 kusov cigariet. Colný úrad vyčíslil únik na spotrebnej dani z tabakových výrobkov na takmer 1 500 €.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú