Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Do nemocnice na škótskom Ostrove Mull budú dovážať ochranné pomôcky drony. Stroje budú testovať počas nasledujúcich dvoch týždňov, pričom budú lietať z mesta Oban. Približne 16-kilometrovú trasu dron zvládne na 15 minút.

Projekt dostal zelenú od Úradu pre civilné letectvo. Drony pritom môžu bežne lietať len na dohľad od pilota. „Využitie dronov ponúka skutočné možnosti na zlepšenie našich služieb a pomôže s rýchlejším diagnostikovaním pacientov,“ uviedla Joanna Macdonald z Health and Social Care Partnership v Argyll a Bute. „Drony ponúkajú rýchlu a spoľahlivú donášku dôležitých zdravotníckych potrieb,“ uviedol Duncan Walker zo spoločnosti Skyports, ktorá sa podieľa na projekte.

Skyports

Firma Skyports je hrdá na spoluprácu s britskou Národnou zdravotnou službou (NHS) v Škótsku v súvislosti s bojom proti ochoreniu COVID-19, a tiež pomocou s poskytovaním základnej zdravotnej starostlivosti pre ľudí v ťažko dostupných oblastiach. Náš test v Argyll a Bute je dôležitou reakciou na súčasnú pandémiu a položí základy, na ktorých sa dá vybudovať stála služba donáškových dronov pre systém zdravotníckych zariadení po celej krajine,“ vyhlásil. Test by mal potrvať do 5. júna.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú