Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Nie je tomu tak dávno, čo Tesla oznámila zrušenie prijímania bitcoinu. Musk za toto oznámenie zožal veľkú kritiku, no naďalej sa snaží kryptomeny podporovať. Svedčí o tom aj jeho nedávny príspevok zameraný na dogecoin a najnovšie ďalší tweet. V súboji klasických peňazí a kryptomien má Musk jasného favorita, upozornil Bloomberg. Svojim vyjadrením však opäť mnohých rozhorčil.

V nedávnej odpovedi na Twitteri totižto k otázke, čo si myslí o ľuďoch, ktorí sú naňho nahnevaní kvôli kryptomenám, uviedol, že skutočná „bitka“ je medzi fiat peniazmi a kryptomenami, pričom on sám si kvôli „rovnováhe“ vyberá druhú možnosť. Podobné vyjadrenia však na adresu kryptomien uviedol aj v uplynulých mesiacoch.

Musk tak opäť podporil kryptomeny aj navzdory tomu, že v uplynulých dňoch čelil veľkej kritike. Okrem toho, že Tesla „potopila“ bitcoin, klesla po Muskovom vystúpení v známej šou aj cena dogecoinu. Z radov investorov, ale i bežných ľudí, sa kvôli jeho vyjadreniam objavila silná kritika. Podľa mnohých má Musk až príliš veľkú „moc“.

Jediným tweetom dokáže manipulovať trhom, pričom si zrejme neuvedomuje to, aký dopad to môže mať na malých investorov, ktorí sa do kryptomien pustili najmä skrz jeho príspevky. To však nemení nič na veci, že v investovaní do kryptomien je každý zodpovedný sám za seba. Tento fakt podotkol aj samotný Musk, ktorý ľudí upozornil, aby investovali opatrne.

Ďalšie články:

Zdroj: Bloomberg, Elon Musk/Twitter

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú