Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Jedným z hlavných problémov Bratislavy je pravdepodobne parkovacia politika. Koncom júna tak došlo k schváleniu nového zákona o parkovacej politike, ktorý budú v praxi podporovať aj najmodernejšie technológie na trhu. Príkladom je on-line kontrola pomocou inteligentného monitorovacieho vozidla, ktoré už hlavné mesto začalo testovať.

Monitorovacie vozidlo s názvom CamCar sa osvedčilo už v Trenčíne a najnovšie túto možnosť kontroly testuje aj Mestká polícia Bratislavy. Hlavným účelom je predovšetkým účinnejšia a efektívnejšie eliminácia neoprávnene parkujúcich vozidiel, čo zabezpečuje umelá inteligencia. Tejto téme sa bližšie venoval Denník SME.

Zavedenie tohto systému by malo vďaka dostupným technológiám znamenať väčší počet skontrolovaných vozidiel. CamCar po kontrole vygeneruje len výpis vozidiel, ktoré sú podozrivé zo spáchania konkrétneho priestupku, takže v tomto prípade nepovoleného parkovania. Vozidlo majú mestskí policajti zatiaľ len na skúšku, no v prípade ak sa táto metóda osvedčí, plánuje sa aj riadne zaobstaranie vozidiel.

Zdroj: Bratislava

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú