Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Verejnoprávna televízia sa teší, že aj posledné žrebovanie štátnej očkovacej prémie, ktorú vysiela naživo, stále zostáva najsledovanejšou reláciou na televíznom trhu. Uvádza to tlačová správa RTVS.

Relácia s názvom Byť zdravý je výhra, ktorú každý týždeň vysiela Jednotka, dosiahla v nedeľu 19. septembra sledovanosť 761 000 divákov, čo znamenalo trhový podiel 31,9 % v cieľovej skupine dvanásťročných a starších. Dá sa teda povedať, každý tretí Slovák, ktorý v nedeľu sledoval TV, mal naladený práve tento program. Na webe dosiahla relácia ďalších 59 734 pozretí.

Lotéria bola zároveň opäť najsledovanejším programom dňa – len pre porovnanie, ďalšie nedeľné ťaháky RTVS nesledovala ani polovica z tohto počtu divákov. Diskusná relácia O 5 minút 12 mala 388 000 divákov pri trhovom podiele 31,8 % v cieľovej skupine 12+ a  tiež bola v danom čase najsledovanejšou reláciou.

Sledovanosť už mierne padla

Ako ale pripomína Pravda, v predchádzajúcom vydaní z 12. septembra sledovanosť spadla na 746-tisíc divákov, čo predstavovalo medzitýždenný pokles o 60-tisíc Slovákov. Nedeľný výsledok je tak skôr korekciou straty. Druhé vydanie napríklad sledovalo až 788-tisíc divákov, čo znamenalo 37,3 % podiel na trhu.

V číslach medzi 700- až 800- tisíc divákmi sa Byť zdravý je výhra drží dlhodobo, ak pominieme úplne prvé losovanie z 15. augusta, ktoré sledovalo len 571-tisíc ľudí a neboli medzi nimi ani viacerí šťastlivci, ktorých v priamom prenose vyžrebovali. Pani Zuzana z Prešova toto rozhodnutie zrejme dodnes ľutuje, pretože tak prišla o 400-tisíc eur. Tie zatiaľ nevidela ani napriek tomu, že sa na jej prípade snažil osobne zviditeľniť aj minister financií Igor Matovič, ktorí celú lotériu vymyslel ako prostriedok na zvýšenie zaočkovanosti.

Dnes vieme, že ani táto ambícia príliš nevyšla, podľa aktuálnych dát totiž stále nie je zaočkovaná ani polovica obyvateľstva. Zdvihnutie telefónu a prečítanie hesla zo živého vysielania RTVS je však jedinou možnosťou, ako získať výhru minimálne 100-tisíc eur. Tá sa v prípade neúspechu pre ďalšieho vylosovaného navyšuje o rovnakú sumu.

Zdroj dát: PMT/KANTAR SLOVAKIA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú