Aktualizované: Televízia Markíza už pozná presný dátum, kedy odvysiela komediálny seriál, v ktorom hrá hlavnú úlohu súčasný ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Po expresne rýchlom zakúpení práv sa „Sluha národa“ (Servant of the People) dostane na obrazovky Markízy už v najbližší pondelok 28. marca 2022 od 21:50. Odvysielané budú hneď dve približne polhodinové časti za sebou.

Seriál potom bude treťou časťou pokračovať v sobotu 2. apríla o 20:30 na stanici Dajto, kde mu už zostane pravidelný slot. Vysielať sa však budú hneď štyri časti za sebou. K dispozícii bude aj na platenej streamovacej službe VOYO.

Markíza tvrdí, že v „záujme čo najväčšej autentickosti“ bude na všetkých platformách vysielaný v pôvodnom znení so slovenskými titulkami. Pravda však môže byť aj trochu niekde inde – seriál sa do centra pozornosti dostal po tom, ako (dnes už skutočný prezident) Zelenskyj hrdinsky drží morálku Ukrajincov v boji proti ruskej invázii.

Do ponuky ho okamžite zaradil Netflix aj Markíza a je veľmi pravdepodobné, že slovenský dabing k seriálu aktuálne vôbec neexistuje a vyrobiť ho v želanej kvalite by trvalo niekoľko týždňov či mesiacov.

Pôvodný článok z 18. marca 2022: Portál Živé.sk priniesol informácie o plánovanom vysielaní komediálneho seriálu, v ktorom hlavnú rolu stvárnil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Vysielacie práva na seriál Sluha národa získala TV Markíza.

Ako nedávno upozornil portál Startitup, herec Volodymyr Oleksandrovyč Zelenskyj donedávna nemal s politikou absolútne nič spoločné. Obrovská nespokojnosť a rozčarovanie Ukrajincov z politiky a všadeprítomnej korupcie v krajine, ale predovšetkým jeho obrovský úspech v seriáli Sluha národa, ho pred tromi rokmi priviedli až do prezidentskej kancelárie nášho východného suseda.

V čase krízy sa potom zo Zelenskyjho vykľul silný líder a vzor pre mnohých ľudí.

Vysielacie práva

Seriál sleduje učiteľa Vasilija Holoborodka (Zelenskyj), ktorý verejne vystupuje proti skorumpovaným politikom a mocným oligarchom. Jeho kampaň sa čoskoro stane virálnou a láskavý idealista je nečakane zvolený za prezidenta krajiny. Názov seriálu dokonca inšpiroval vznik politickej strany u našich východných susedov, ktorú sám Zelenskyj založil.

Pre Živé.sk PR manažér Markízy Lukáš Kočišek potvrdil, že televízii sa podarilo zakúpiť vysielacie aj streamovacie práva. Seriál sa aktuálne pripravuje na  Voyo so slovenskými titulkami. Presný termín vysielania zatiaľ nie je stanovený.

Seriál sa aktuálne teší veľkej popularite o čom svedčia aj pozitívne hodnotenia – Sluha národa má na CSFD 84 %.

Dostupný aj na Netflixe

Po vypuknutí konfliktu na Ukrajine, seriál Netflix opätovne zaradil do svojej ponuky. Všetkých 24 častí prvej série je teraz dostupných na Netflixe, k dispozícii sú však len v originálnom znení s anglickými titulkami. Lokálna jazyková podpora pri titule chýba.

Netflix nedávno rovnako do ponuky zaradil aj oscarový dokument Winter on Fire, ktorý sleduje začiatok napätých vzťahov medzi Ukrajinou a Ruskom, kedy sa Ukrajina po tzv. Euromajdane začala smerovaním približovať Európe a predstavila plány vstúpiť do Európskej únie. Služba dokument všetkým používateľom sprístupnila zadarmo.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú