Jeden z najlepších filmov roka a fenomenálny výkon Leonarda DiCapria v ďalšom pôsobivom filme Martina Scorseseho. Aj takto kritici a diváci označujú prichádzajúcu historickú drámu Vrahovia mesiaca kvetov, ktorá v októbri vstúpi do našich kín. Film dostal čerstvý trailer.

Jasný oscarový favorit

Scorsese film nakrútil podľa skutočných udalostí, ktoré sledujú vraždy indiánskeho kmeňa Osagov po odhalení bohatých nálezísk ropy na ich území. Leonardo DiCaprio si vo filme zahrá synovca zámožného statkára, ktorý si na čierne zlato indiánov robí zálusk a pri honbe za bohatstvom sa ničoho neštíti.

Okrem DiCapria sa vo filme objavia aj Robert De Niro ako statkár William Hale a Jesse Plemons ako agent FBI, ktorý vraždy vyšetruje. Zaujímavosťou je, že DiCaprio mal vo filme pôvodne stvárniť práve agenta FBI, postava Ernesta Burkharta, ktorý sa vďaka svojej indiánskej manželke ocitne v centre prípadu, mu však prišla atraktívnejšia.

Killers of the Flower Moon mal premiéru na filmovom festivale v Cannes, kde si vyslúžil 9-minútové standing ovation. O dobovej dráme mnohí hovoria ako o najlepšom filme Martina Scorseseho a film pasujú ako najhorúcejšieho kandidáta na zisk budúcoročných Oscarov.

Vrahovia mesiaca kvetov do slovenských kín dorazí 19. októbra, kedy film bude uvedený aj na Apple TV+ zatiaľ nie je známe. Pre streamovaciu službu však spoločne s historickou drámou Napoleon ide o najväčšiu filmovú premiéru roka a horúceho kandidáta na budúcoročných Oscarov.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú