V Cannes aktuálne prebieha jeden z najprestížnejších filmových festivalov, počas ktorého sa k verejnosti vôbec prvýkrát dostanú viaceré očakávané snímky. Premiéru si tu včera odkrútila aj historická dráma Killers of the Flower Moon v hlavnej úlohe s Leonardom DiCapriom, ktorá si od prítomných vyslúžila mimoriadne vrelé prijatie a po záverečných titulkách tiež 9-minútové standing ovation.

Takmer 3-hodinová snímka oscarového režiséra Martina Scorseseho sa zameria sa na brutálne vraždy v indiánskom kmeni Osadžov v 30. rokoch minulého storočia, na území ktorých sa našli bohaté náleziská ropy. Scorsese film natočí pre streamovaciu službu Apple TV+, najskôr však bude štartovať exkluzívne v kinách.

Ide o novú súčasť stratégie služby, ktorá svoje najväčšie filmy najskôr odvysiela na veľkom plátne, a až následne ich bude pridávať do knižnice pre svojich predplatiteľov.

Hlavnú rolu vo filme stvárni Leonardo DiCaprio, ktorý sa tu ukáže po boku Roberta DeNira. Pre DeNira a Scorseseho ide už o desiaty spoločný film, tentokrát stvárni zápornú postavu bohatého statkára a podnikateľa Williama Halea. DiCapriova rola vo filme rovnako bude pomerne rozporuplná, keďže nebude typicky kladným hrdinom a vo filme stvárni Haleovho synovca.

Killers of the Flower Moon do slovenských kín dorazí 19. októbra, kedy film bude uvedený aj na Apple TV+ zatiaľ nie je známe. Pre streamovaciu službu však spoločne s historickou drámou Napoleon ide o najväčšiu filmovú premiéru roka a horúceho kandidáta na budúcoročných Oscarov.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú