Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spoločnosť Boston Dynamics vydala nové video so svojim humanoidným robotom menom Atlas, ktorý vykonáva veľmi pôsobivé gymnastické číslo. Nechýba mu stojka, kotrmelce či otočka o 360 stupňov, píše Futurism.

Atlas už v minulosti na niekoľkých videách dokázal, že mu beh, parkour, či dokonca salto vzad nerobí problém. Tentokrát však spoločnosť Boston Dynamics ukazuje video, ktoré je kombináciou niektorých predošlých kúskov, a spája ich do jedného gymnastického čísla. Podľa popisu videa využíva Atlas na vykonávanie takýchto manévrov modelové prediktívne ovládanie sledujúce jeho pohyb, pomocou ktorého potom spája jeden kúsok s druhým. Vďaka tomuto postupu vyvinuli toto číslo technici výrazne rýchlejšie než predošlé, a jeho úspešnosť sa pohybuje na úrovni 80%, píše The Verge.

Americká spoločnosť vyvinula Atlasa už v roku 2013, odkedy sa jeho zručnosti výrazne zlepšili. Najnovšia verzia robota váži len 80 kilogramov a je schopný sa pohybovať rýchlosťou až 1,5 metra za sekundu. Boston Dynamics stojí aj za známym psím robotom menom Spotktorého najnovšie firma sprístupnila pre spoločnosti, ktoré by oň mali záujem.

Zdroj: Futurism, The Verge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú