Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

S registráciou na očkovanie proti ochoreniu COVID-19 pomôže mesto Košice prostredníctvom call centra. Táto služba je určená najmä pre tých obyvateľov mesta, ktorí majú ťažkosti s registráciou v online formulári alebo nemajú pripojenie na internet. Mesto chce pomôcť aj tým, ktorí nevlastnia mobilný telefón. Informuje o tom magistrát na svojej webovej stránke.

Špeciálne vyškolení operátori call centra budú na linke 055/64 19 100 k dispozícii každý deň vrátane víkendov medzi 8:00 a 14:00 hodinou. Záujemcovia o očkovanie, ktorí sa naň obrátia, by si mali vopred pripraviť osobné údaje potrebné na vyplnenie registračného formulára. Na začiatku hovoru budú vyzvaní na poskytnutie súhlasu s ich spracovaním.

Operátori sa následne budú pýtať na meno a priezvisko prihlasovanej osoby, rodné číslo, názov zdravotnej poisťovne, adresu bydliska a kontaktné telefónne číslo alebo e-mailovú adresu.

Ak senior alebo iná osoba nevlastní mobilný telefón alebo e-mail, môže uviesť aj telefónne číslo niektorého zo svojich rodinných príslušníkov a e-mail suseda alebo známeho, ktorému dôveruje,“ uvádza.

Po zaregistrovaní do čakárne na očkovanie bude každému automaticky pridelený termín. Prostredníctvom elektronického systému sa ho majú dozvedieť najneskôr dva dni vopred. Mesto pripomína, že dátum, miesto očkovania či typ ponúknutej vakcíny nevie ovplyvniť.

Upozorňuje tiež, že operátori call centra mesta budú poskytovať najmä technickú podporu a ďalšie otázky v oblasti zdravotného stavu či odbornej pomoci poskytnú záujemcom ich obvodní lekári.

Mesto zároveň prostredníctvom vlastných sociálnych pracovníkov bude individuálne pomáhať aj záujemcom z marginalizovaných skupín, ako aj sociálne a zdravotne odkázaným ľuďom, ktorí nevlastnia mobilný telefón a nedokážu tak z čakárne na očkovanie prijať ani SMS o termíne očkovania.

Informácie o možnostiach vakcinácie či ďalšie aktuality súvisiace s pandémiou nového koronavírusu sú zverejnené aj na webovej stránke korona.kosice.sk. K dispozícii je aj e-mailová adresa pomoc@kosice.sk.

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú