Tesla Cybertruck je jedným z najdiskutovanejších vozidiel posledných rokov, a to nielen kvôli svojmu revolučnému dizajnu, ale aj pre množstvo pokročilých technológií, ktoré prináša. Na Slovensku ho zatiaľ vidieť nebolo, no toto tvrdenie už po dnešku rozhodne neplatí.

Ako informoval instagramový profil slovakevguy vo svojom príspevku, istý vodič sa rozhodol, že neďaleko Bratislavy overí Muskov výrok, že Tesla Cybertruck je nezničiteľný a bez problémov dokáže prechádzať cez vodné plochy. Konkrétne si tak vyskúšal Wade Mode, ktorý je na túto činnosť určený. Vodič sa však s experimentom príliš nepáral a s trojtonovým kolosom si to namieril priamo do jazera.

„Vozidlo s pohonom 4×4, svetlou výškou 45 cm a hmotnosťou 3,1 tony sadlo do štrkového podložia v jazere a zapadlo. Vyjsť von mu pomáhali okoloidúci tlačením a ukladaním dosiek pod kolesá,“ uvádza spomínaný profil na sociálnej sieti Instagram.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa 🔋| EV news by Rado (@slovakevguy)

Účet ďalej pripomína, že Wade Mode je funkcia určená na brodenie hlbokou vodou až do hĺbky 81 centimetrov, pričom aktivovanie tohto módu trvá približne 10 minút. V tomto kroku Tesla zabezpečí, aby sa jej kritické komponenty na čele s batériou, zatesnili proti vode.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú