Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Hoci sa doteraz hovorilo, že nové modely iPhonov sa tak skoro podpory 5G sietí nedočkajú, zdá sa, že opak bude pravdou už o rok. Známy analytik, Ming-Chi Kuo, totiž vyrukoval s novou predpoveďou, podľa ktorej budú novú generáciu mobilných sietí podporovať všetky budúcoročné iPhony, informuje TechCrunch.

Apple smartfóny čaká v budúcom roku výrazná zmena, vďaka ktorej si budú môcť ich budúci používatelia vychutnať rýchlosť 5G sietí dosýta. Podľa nových predpovedí najznámejšieho čínskeho analytika sa podpory tejto technológie dočkajú všetky iPhony pre rok 2020, ktoré prídu s 5,4″, 6,1″ a 6,7″ OLED displejmi. Budúcoročné modely by mali pritom fungovať aj s mmWave a sub-6 GHz 5G sieťou.

V rýchlosti pripojenia vedie práve mmWave sieť, ktorá sa bude využívať v hustejšie obývaných oblastiach. Spoločnosť nedávno spravila významný krok vpred, keď odkúpila divíziu výroby modemov pre smartfóny od Intelu, vďaka čomu si má zabezpečiť vlastné 5G modemy. Tie by však mal Apple začať využívať až od roku 2021 a dovtedy sa má stále spoliehať na riešenia od Qualcommu, informuje 9to5Mac.

Zdroj: TechCrunch, 9to5Mac

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú