Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Intel sa ocitol v nezávideniahodnej situácii a kvôli problémom, ktoré pretrvávajú už niekoľko rokov, ho na trhu predbehlo aj AMD. Spoločnosť trápia problémy s vývojom a výrobou procesorov, a tak sa nedávno rozhodla spraviť „čistky“ v organizačnej štruktúre. Intel rozdelí hardvérovú divíziu na niekoľko samostatných oddelení. Doterajší šéf divízie v spoločnosti skončí už začiatkom augusta, informuje The Verge.

Zmeny v organizačnej štruktúre hardvérovej divízie potvrdil v pondelok aj samotný Intel vo svojej tlačovej správe. Hardvérová divízia doteraz zahŕňala všetko od vývoja, až po výrobu procesorov. Po novom však bude rozdelená do niekoľkých samostatných divízií. Hlavným šéfom hardvérovej divízie bol od roku 2016 Dr. Venkata Murthy Renduchintala, ktorý do Intelu prešiel od Qualcommu pred 4 rokmi. Svoju pozíciu ale opustí už 3. augusta.

Intel potom rozdelí túto divíziu na samostatné oddelenia pre technologický vývoj, výrobu, dizajn, architektúru a manažment dodávateľského reťazca. Šéfovia všetkých 5 oddelení sa budú zodpovedať priamo riaditeľovi Intelu. Takéto zásadné zmeny prišli v dôsledku problémov, ktoré ešte viac prehĺbilo oneskorenie 7 nm procesorov. Kvôli tomu má spoločnosť dokonca zvažovať pre výrobu externého dodávateľa.

Zdroj: The Verge, Intel

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú