Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Populárny Instagram sa rozhodol dať svojim používateľom viac možností a pre tých, ktorí nechcú, aby ich okolie video množstvo lajkov na fotkách, testuje veľkú novinku. Po prvotnom testovaní spoločnosť rozšírila pôsobisko a aktuálne do zoznamu testerov pridala ľudí v ďalších kútoch sveta, informuje The Verge. Instagram umožní vďaka novej funkcii ukryť počet lajkov pod fotografiami, respektíve pozretí v prípade videí.

Pôvodné testovanie tejto novinky začalo ešte v apríli tohto roka v Kanade a teraz sa na zoznam krajín, kde môže byť funkcia testovaná, pridali ďalšie. Celkovo je tak ukrývanie lajkov testované v 7 krajinách sveta, vrátane Japonska, Írska, Talianska, Brazílie, Austrálie a Nového Zélandu. V prípade aktivácie tejto funkcie aplikácia ukryje všetky lajky a pozretia videí pre verejnosť.

Pre samotného používateľa budú čísla dostupné, informuje Daily Mail. Vypnutie zobrazenia lajkov pritom funguje v aplikácii pre smartfóny, na webe, ale aj v profiloch. Hoci sa zatiaľ táto funkcia nedostala aj k nám, po ďalších testoch sa môže Instagram rozhodnúť sprístupniť ju pre všetkých používateľov v niektorej z aktualizácií svojej aplikácie.

Zdroj: The Verge, Daily Mail

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú