Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Až milión indických študentov sa zúčastnilo záverečného stredoškolského testovania, pričom takmer jedna tretina týmto testom neprešla. Podľa správ tamojšej vlády zlyhal systém, ktorý testy vyhodnocoval.

Situácia v krajine je kritická a doposiaľ od zverejnenia výsledkov spáchalo samovraždu až 21 študentov, informuje portál DailyMail. Obrovskú zásluhu na tom, že študenti testom neprešli, však nemali ich vedomosti, ale softvér, ktorý testy vyhodnocoval. Ten in totižto udeľoval nesprávne známky.

Rodičia detí začali v krajine protestovať a vláda vyzýva samotné deti, aby si v žiadnom prípade nesiahali na život. Vláda vraj situáciu rieši a každý študent bude mať nárok na opravný test.

Problém je však v tom, že aj opravné testy by mala vyhodnocovať spoločnosť, ktorá pochybila v prvom prípade. Ako píše portál 10Daily, proti spoločnosti Globarena Technologies Private Limited, ktorá má celý tento prípad na svedomí, neboli doposiaľ podniknuté žiadne právne kroky či iné opatrenia. Údajne dôvodom je, že prezident spoločnosti má veľmi úzky vzťah s jedným zo synov hlavného ministra krajiny.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú