Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Juhokórejská automobilka Hyundai začne od marca tohto roka vyrábať vozidlo KONA Electric v českom výrobnom závode v Nošoviciach. Zároveň zvýši dodávky tohto modelu na európsky trh zo závodu Ulsan v Južnej Kórei. V roku 2020 plánuje automobilka Hyundai pre európskych zákazníkov vyrobiť viac ako 80 000 bezemisných vozidiel, a to modely KONA Electric, IONIQ Electric a NEXO s palivovými článkami.

Hyundai očakáva, že sa v roku 2020 stane najväčším poskytovateľom vozidiel s nulovými emisiami v Európe. Automobilka to uviedla v správe, ktorú vo štvrtok poskytla agentúre SITA. „Keďže sa stále viac ľudí obáva vplyvu svojho auta na životné prostredie, vidíme v elektrických vozidlách na európskom trhu obrovský potenciál,“ uviedol Dong Woo Choi, generálny riaditeľ spoločnosti Hyundai Motor Europe.

Hyundai v súčasnosti vo svojich automobiloch ponúka širokú škálu elektrifikovaných technológií: 48-voltový mild hybrid, plne hybridné (HEV) a plug-in hybridné (PHEV) vozidlá, čisto elektrické vozidlá, vrátane elektromobilov s palivovými článkami. Model KONA Electric je prvý model, ktorý sa predáva v Európe a ktorý ponúka populárny typ karosérie SUV v kombinácii s elektrizovanou hnacou sústavou s dlhým dojazdom.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú