Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Huawei predstavil najnovší model Mate 30 Pro v septembri, no na európsky trh sa nedostal pre dlhotrvajúce problémy ohľadne licencie na operačný systém Android a služieb Google. Predávaný je výhradne v Číne a v niekoľkých ďalších ázijských krajinách, kde zažíva pomerne veľký úspech.

Vôbec prvou krajinou, v ktorej sa Huawei Mate 30 Pro začal predávať, je Španielsko. Smartfón je dostupný v oficiálnom obchode, pričom dostupná je verzia s 8 GB RAM a 256 GB úložiskom vo farbe Space Silver za 1 099 €. Spoločnosť pri tejto príležitosti poskytuje zákazníkom zľavu vo výške 299 € na kúpu ďalších produktov značky Huawei, uviedol portál GSMArena.

Španielsko je prvou krajinou, kde začína oficiálny predaj zariadenia, no predbehnúť ho stihlo Rumunsko, kde sa Huawei Mate 30 Pro začal predávať už v októbri, no v tomto prípade šlo o neoficiálny predaj. Ako je však známe, Huawei Mate 30 Pro nedisponuje Google aplikáciami.

V Európe je absencia týchto služieb veľký problém, čo sa môže prejaviť na predajných číslach. Určite sa však nájdu zákazníci, ktorí si nový smartfón zakúpia. Zatiaľ nie sú žiadne informácie o tom, či sa po Španielsku dočkajú nového Mate 30 Pro aj ďalšie krajiny.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú