Spolu s včerajším predstavením detailných špecifikácií služby Stadia od Google prišlo aj množstvo informácií, avšak používateľov azda najviac zaujímajú požiadavky na streamovanie a konkrétne prenosové rýchlosti, o ktorých bližšie informuje portál PCgamer.

Google uvádza, že základom je predovšetkým rýchly internet, nakoľko na streamovanie v 4K pri 60 fps používateľ potrebuje pripojenie s minimálne 35 Mbps. V prípade 720p / 60 fps streamu postačuje 10 Mbps pripojenie a FullHD rozlíšenie s 5.1 zvukom požaduje aspoň 20 Mbps.

Nepríjemnou správou je, že služba nebude dostupná na území našej krajiny a podpory sa zrejme nedočkajú ani naši susedia. Používateľov podporovaných krajín však na druhej strane zrejme nepoteší to, že hodina streamovania v 4K zaberie až neuveriteľných 16 GB dát, čo znamená, že 1 TB dát vystačí na 65 hodín streamovania za predpokladu, že na internete nerobíš nič iné.

S nižšou kvalitou nastáva samozrejme zníženie, avšak stále sa jedná o dosť veľký balík. Pri FullHD rozlíšení Google uvádza spotrebu približne 9 GB a pri HD rozlíšení bude objem dát predstavovať 4,5 GB za jedinú hodinu.

Zdroj: PCgamer

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú