Facebookom sa teraz na Slovensku šíri nové deepfake video, podľa ktorého je víťazom prezidentských volieb v USA Štefan Harabin. Zdieľala ho satirická stránka Zomri.

Štefan Harabin bol kandidátom v prezidentských voľbách na Slovensku. Napriek tomu, že vo voľbách vyhrala Zuzana Čaputová sa Harabin vyhlasoval za víťaza volieb, z čoho vzniklo na internete množstvo uštipačných videí a obrázkov. Rovnako tak sa za víťaza prezidentských volieb v USA vyhlasoval ešte pred spočítaním všetkých hlasov Donald Trump.

Internet veľa nepotreboval a v tejto situácii dosadil na Trumpove miesto Štefana Harabina, z čoho v krátkom čase vznikli ďalšie vtipné meme obrázky a najnovšie aj deepfake video. Na záberoch uvádza víťaza amerických prezidentských volieb v Televíznych novinách Markízy Patrik Švajda.

Ale ja som od samého začiatku tvrdil, že to vy-hrám a stal som sa prezidentom Spojených štátov amerických,“ hovorí Harabin v deepfake videu.

Pravdaže ide o upravené zábery. Využitím deepfake technológie však bolo možné vytvoriť vtipné video pre pobavenie ľudí. Vo videu je počuť upravený hlas Štefana Harabina a Patrika Švajdu, ale aj upravený pohyb pier prispôsobený hovorenej reči, aby zábery pôsobili čo najdôveryhodnejšie.

Ďalšie články: 

Zdroj: Zomri/Facebook

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú