Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Vo svete sociálnych sietí nie je ľahké preraziť, no Google sa o to aspoň pokúsil, keď v roku 2011 predstavil svoj nový koncept, ktorý mal tromfnúť Facebook. Nestalo sa tak a kvôli nedostatku používateľov a veľa problémom sa spoločnosť rozhodla tohto projektu zbaviť. Uvítacia obrazovka na Google+ odkazuje už len na koniec tejto sociálnej siete, ktorá ale zatiaľ ešte bude fungovať pre organizácie využívajúce G Suite.

Google dal poslednú bodku za svojou sociálnou sieťou, ktorá sa počas celého svojho 8-ročného života držala len v tieni najväčších konkurentov. Google+ vo svete príliš neprerazil a navyše sa stal kvôli bezpečnostným chybám terčom niekoľkých útokov, informoval The Verge. Spoločnosť sa tak rozhodla, že je jej vlastná sociálna sieť na príťaž. Miesto toho, aby problémy napravila, rozhodla sa ju pre bežných používateľov vypnúť.

Pôvodne sa počítalo s augustovým termínom, avšak skoršie odstavenie siete má na svedomí ďalší veľký útok, počas ktorého unikli dáta až o 52,2 miliónoch používateľoch, informoval Engadget. Na internete sa tak už od včera viac nestretneme s tlačidlom G+ pre prihlásenie sa do svojho účtu. Google+ je definitívne minulosťou a pokiaľ si ho využíval, odporúčame si stiahnuť osobné dáta, kým je ešte chvíľu čas.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú