Jedna z najpopulárnejších navigačných aplikácií dostáva významné vylepšenia v zobrazovaní detailov krajiny a ulíc. Google Mapy budú omnoho kontrastnejšie v zobrazovaní pohorí, lesov či pláží. Ako píše portál TheVerge, viac detailov pribudne aj do zobrazovania ulíc veľkých miest.

Celý „fígeľ“ spočíva v tom, že Google na vytvorenie nových, farebne kontrastnejších oblastí po celom svete využil ako základ satelitné snímky, ktoré následne spracoval pokročilý algoritmus mapovania farieb.

V praxi to znamená, že po novom budeš na mapách lepšie rozoznávať miesta, kde sa nachádza hustý les, kde sú iba lúky alebo kde sa nachádzajú rôzne pohoria či doliny.

Novinkou je aj zobrazovanie omnoho presnejších tvarov ciest spolu s ich originálnou šírkou či rozmiestnením chodníkov, píše MacRumors.

Google/Screenshot

Toto vylepšenie sa však zatiaľ bude týkať iba svetových metropol, ako Londýn, New York či San Francisco. Novinky oproti starej verzii však najlepšie spozoruješ na porovnávacích snímkach. Nové zobrazenie bude k dispozícii vo všetkých 220 krajinách a oblastiach, ktoré Google Mapy podporujú, čiže vrátane aj Slovenska.

Zdroj: TheVerge, MacRumors

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú