Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Herný svet v posledných mesiacoch ovládli populárne multiplayerové tituly v štýle „Battle Royale“, ktoré si zamilovali stovky miliónov hráčov po celom svete. Medzi tie najpopulárnejšie aktuálne stále patrí aj Fortnite, ktorý je okrem počítačov a konzol dostupný aj pre smartfóny. Odborníci teraz ale upozorňujú, že nadmerné hranie Fortnite má vážne následky, ktoré postihujú nielen mladú generáciu hráčov, ale aj ich okolie.

Fortnite si od svojho predstavenia získal srdcia mnohých hráčov a tvorcom zo štúdia Epic Games zarobil stovky miliónov dolárov. Kreslená „Battle Royale“ hra ale taktiež spôsobila doteraz mnoho problémov, kvôli ktorým sa dokonca začali niektoré páry rozvádzať. Zlý vplyv má Fortnite aj na najmladších hráčov, ktorí sú podľa lekárov na hre závislí ako na drogách, informoval Daily Mail. Kvôli intenzívnemu hraniu dokonca niektorí prestávajú pravidelne športovať, socializovať sa a zhoršujú sa ich výsledky v škole.

Na dopad hrania Fortnite upozornil aj Michael Rich z detskej nemocnice v Bostone, informoval Boston Globe. Podľa doterajších zistení niektoré deti ani nespávajú a strácajú hmotnosť kvôli nedostatku jedla, čo môžu lekári spočiatku vyhodnotiť ako psychickú poruchu. Rodičia sa snažia ovplyvniť hranie hry, no existuje viacero faktorov, kvôli ktorým je tomu ťažko zabrániť a situácia sa pravdepodobne nebude výrazne zlepšovať.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú