Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Sociálna sieť Facebook v súvislosti so zlepšovaním korektnosti na svojej platforme prináša nové štítky, ktoré sa budú zobrazovať pri príspevkoch jednotlivých stránok. Ich cieľom je odlíšiť satiru od reality, upozornil portál The Verge.

Nové štítky nasadí Facebook k príspevkom stránok podľa ich pôvodu v troch variantoch: vládna alebo oficiálna stránka, fanúšikovská stránka a satirická stránka. Facebook tvrdí, že už začal testovať nasadenie týchto štítkov v USA a postupne ich bude nasadzovať aj v ďalších krajinách.

Cieľom zmeny je dostatočne odlíšiť „ozajstné“ spravodajské príspevky od tých satirických, keďže sa nájde stále veľa ľudí, ktorí satirické príspevky berú v plnej vážnosti a na základe nich potom šíria dezinformácie.

Zároveň ide aj o krok v boji proti dezinformáciám, ktoré na Facebooku v spojení s prebiehajúcou pandémiou koronavírusu zažívajú svoje „zlaté časy“ a nové hoaxy zdieľajú na týždennej báze aj tisícky Slovákov.

Naposledy sme ťa informovali o upravenom videu so slovenským epidemiólogom Vladimírom Krčmérym, ktoré na Facebooku zdieľalo viac než 25 000 ľudí.

Zdroj: The Verge, Twitter / @fbnewsroom

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú