Dnes v podvečerných hodinách došlo ku globálnemu výpadku sociálnej siete Instagram, ktorý sa prejavil aj na Slovensku. Okrem neho má problémy s odosielaním správ aj Messenger, používatelia hlásia ďalšie problémy aj pri hlavnej aplikácii Facebooku a WhatsApp.

Aktualizácia 19:15:

Zdá sa, že Facebook opravil globálny výpadok svojich sociálnych sietí. Instagram už načítava novinky a funguje aj posielanie správ, rovnako tak je opäť funkčná aj webová verzia. Posielanie správ už znova nabieha aj v Messengeri a cez webovú verziu Facebooku.

Pôvodná verzia článku:

Podľa monitora Downdetector začali hlásenia o problémoch s fungovaním Instagramu pribúdať dnes krátko po 18. hodine. Problémy vo veľkej miere postihujú aj Slovensko. Instagram pri snahe o obnovenie momentálne hlásil iba chybovú hlášku „Nepodarilo sa aktualizovať kanál“ a taktiež nefunguje posielanie správ.

V prípade Messengera sú správy posielané so značným oneskorením alebo nie sú odoslané vôbec. Posielanie správ cez webovú verziu Facebooku nefunguje. Podobne sú hlásené problémy s posielaním správ aj vo WhatsApp.

Webová verzia Instagramu zobrazuje chybovú hlášku „5xx Server Error“, čo naznačuje, že by sa mohlo jednať o back-endovú serverovú chybu. Zatiaľ nie je známe, čo výpadok spôsobilo, rovnako ako ani to, kedy sa Facebooku podarí problémy opraviť.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú