Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Najväčšia sociálna sieť začala s testovaním funkcie, ktorá používateľov upozorní na bezhlavé zdieľanie článkov bez toho, aby si ich vôbec prečítali. Týmto spôsobom chce Facebook zrejme dosiahnuť, aby ľudia skutočne vedeli, čo na nástenke zdieľajú a potencionálne zamedziť aj šíreniu dezinformácií. Novinku však vyskúša len na malej vzorke používateľov Androidu, informuje The Verge.

Testovanú funkciu Facebook oznámil netradične na Twitteri, kde popísal, že nové vyskakovacie okno sa bude 6 % používateľom Androidu zobrazovať v rámci celosvetového testovania. V tomto okne potom používateľ uvidí upozornenie v prípade, ak sa rozhodne zdieľať článok, ktorý si ani neprečítal. Stále však bude mať možnosť pokračovať v zdieľaní aj bez prečítania, čo však môže „zabíjať“ zmysel tohto upozornenia.

Týmto experimentom sa Facebook snaží zlepšiť informovanosť ľudí o obsahu, ktorý zdieľajú mnohokrát aj bez prečítania. Podobnú funkcionalitu pritom ešte pred časom skúšal aj Twitter od júna minulého roka. Facebook však bližšie informácie k testovaniu neposkytol, a teda nie je známe, ako dlho potrvá, prípadne či sa nakoniec rozhodne takéto pop-up okno spustiť pre všetkých svojich používateľov.

Ďalšie články:

Zdroj: The Verge, Facebook Newsroom/Twitter

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú