Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Bývalý americký prezident Donald Trump zožal veľkú kritiku za svoje príspevky na sociálnych sieťach ešte počas svojho vládnutia v krajine. Začiatkom roka mu však jeho účty zablokovali mnohé platformy, na ktorých neraz zdieľal rôzne polopravdy či dezinformácie. Po útoku na Kapitol jeho účet vtedy obmedzil aj Facebook. Aktuálne sa rozhodol, že ho už viac neobnoví, informuje The Guardian.

Účty Donalda Trumpa zablokovali v úvode roka mnohé veľké platformy, vrátane Twitteru a k obmedzeniu jeho profilov došlo napríklad na YouTube a aj na spomínanom Facebooku. Najväčšia sociálna sieť sveta mu v tom čase zablokovala účet „na neurčito“. K tomu ju viedli udalosti pri útoku na Kapitol a Trumpove príspevky o udalostiach s tým spojenými.

Situáciu so zablokovaným účtom bývalého prezidenta USA riešila až nezávislá dozorná rada Facebooku, ktorá má na starosti riešenie najväčších problémov platformy. Podľa jej rozhodnutia spravil Facebook pri blokovaní účtu „na neurčito“ chybu a rada preto trvá na tom, aby spoločnosť uplatnila spravodlivosť a rozhodla o penalte. Na to má Facebook ďalších 6 mesiacov.

Trumpov účet tak ostane naďalej zablokovaný a jeho príspevky na tejto sieti už viac neuvidíme. On sám však medzičasom spustil vlastný blog, na ktorom publikuje príspevky. V nich sa opäť objavujú správy o manipulovaní minuloročných prezidentských volieb. Detailnejšie sme sa tejto téme venovali v samostatnom článku.

Zdroj: The Guardian

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú