Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Napriek problémom na mnohých frontoch môže byť pre giganta útechou spolupráca s Francúzskom. Tamojšia vláda potvrdila, že víta investície a technológie Huawei, ktoré budú súčasťou 5G siete v krajine. Obmedzeniam sa ale nevyhnú. O téme informovala agetúra Reuters.

V poslednom čase sa od Huawei odvracajú mnohé krajiny a dokonca aj firmy. Spoločnosť sa dostala do kritickej situácie. Nedávno sme informovali o tom, že odmietavý postoj pri spolupráci s Huawei aplikovala po prvotných sľuboch aj Veľká Británia.

Spočiatku sa hovorilo o výstavbe miliardovej továrne v krajine a o tom, že Huawei bude mať 35 % podiel v sieťovej infraštruktúre pri budovaní 5G sietí. Všetko sa ale rázom zmenilo, informoval The Guardian. Od čínskeho giganta sa podľa portálu AnandTech odvracia aj dlhoročný dodávateľ. Taiwanská spoločnosť TSMC zastaví dodávky čipov už v septembri.

Opačný prístup však zavádza Francúzsko. Tamojší minister financií Bruno Le Maire potvrdil, že krajina nebude spoločnosti brániť v investíciách do 5G sietí, no národné záujmy si Francúzi ochránia. Technológie Huawei tak pravdepodobne nebudú súčasťou najdôležitejších častí infraštruktúry 5G.

Zdroj: Reuters, AnandTech, The Guardian

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú