Aktualizované 19. decembra 2022 o 12:30

Hlasovanie je uzavreté, Elon Musk by mal podľa výsledkov odstúpiť z pozície šéfa Twitteru. V prospech jeho odstúpenia hlasovalo 57,5 % používateľov, proti hlasovalo len 42,5 %. Celkovo sa zúčastnilo 17,5 milióna používateľov. Musk dal sľub, že sa bude riadiť výsledkom. Od ukončenie hlasovania zatiaľ netweetoval.

Pôvodná správa:

Bola to zábava, no teraz je zdá sa na konci. Elon Musk krátko po polnoci 19. decembra vytvoril hlasovanie o tom, či by mal naďalej viesť Twitter. Na tému upozornil The Verge.

Mám odstúpiť z funkcie šéfa Twitteru?“ pýta sa Musk. Momentálne je hlasovanie naklonené smerom k „Áno“, za ktoré hlasovalo cez 57 % ľudí. Za „Nie“ potom hlasovalo len necelých 43 % ľudí. Hlasovanie pritom končí už za pár minút a možnosť, ktorá by Muska vyhodila z riaditeľskej stoličky naberá čoraz väčší náskok.

Celkovo zatiaľ svoj postoj vyjadrilo vyše 16 miliónov používateľov. Musk dodáva, že bude rešpektovať a riadiť sa výsledkom hlasovania.

V súvislosti s včerajším sprísňovaním pravidiel Twitteru, o ktorom sme informovali v samostatnom článku, na hlasovanie reagoval aj známy YouTuber MrBeast, podľa ktorého by Musk mal odstúpiť, ak bude naďalej podnikať podobné kroky.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú