Národná agentúra pre sieťové a elektronické služby sprístupnila začiatkom júla 2017 novú vizuálnu podobu elektronických schránok, ktorá však bola doteraz ešte upravovaná. Používatelia portálu slovensko.sk mali možnosť využívať starú, ale aj novú podobu, no od 1. marca budú elektronické schránky dostupné len v novom dizajne.

Testovanie vylepšení elektronických schránok prebiehalo od 1. júla 2017 a dnešným dňom sa oficiálne skončilo. Po viac ako 1 a pol roku ukončila Národná agentúra pre sieťové a elektronické služby staré schránky a používatelia sa budú stretávať už len s ich novou verziou. Staré schránky boli spracované v červenej farbe. Dizajnové zmeny a funkcie boli postupne spracúvané na základe prieskumov, pričom sa do testovania mohol zapojiť každý.

[twenty20 img1=“156978″ img2=“156977″ offset=“0.5″]

,,Prechodné obdobie, keď obe verzie elektronických schránok fungovali paralelne bolo dostatočne dlhé  na to, aby si každý používateľ e-schránky osvojil prácu s jej novšou verziou. Sme radi, že ľudia majú odteraz k dispozícii lepšie a krajšie e-schránky,“ vyjadril sa generálny riaditeľ NASES Peter Ďurica v tlačovej správe.

NASES tak sprístupní nový dizajn s tromi stĺpcami pre rýchlejší pohyb medzi správami, pričom bude dostupné aj označovanie správ farebnými štítkami. Ďalším z dôležitých prvkov novej schránky je hlavička s popisom prihlásenej osoby a jej profilom na portáli Slovensko.sk. NASES sa tak naďalej snaží spríjemniť používateľom elektronickú komunikáciu prostredníctvom e-schránok, ktoré sa môžu v budúcnosti dočkať ďalších vylepšení.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú