Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

LG nedávno prišlo so šokujúcou informáciou, že jeho mobilná divízia končí s vývojom a výrobou smartfónov. Dnes boli na oficiálnom webe zverejnené informácie, čo bude ďalej s už existujúcimi modelmi po ich softvérovej stránke.

Aktualizácia 1. júna:

Kórejské LG definitívne vystupuje zo segmentu smartfónov, ktorý opustí zatvorením divízie na konci júla. Doteraz spoločnosť avizovala viaceré kroky, ktoré sa týkajú aktuálnych majiteľov jej smartfónov a ubezpečila ich napríklad, že budú na istý čas naďalej dostávať softvérové aktualizácie.

Koniec sa však nezvratne blíži, čo nedávno podporili aj správy o tom, že LG rozpredáva aj „tajné“ zásoby smartfónov svojim zamestnancom. Ide však o modely, ktoré nikdy neuzreli svetlo sveta. Práve pracovníci firmy si tak mohli domov odniesť aj jedinečné kúsky.

Najnovšie sa ale potvrdilo aj to, na čo mnohí čakali. LG na dobro zastavuje výrobné linky a od pondelka údajne už nevyrába žiadne smartfóny, informuje Engadet s odvolaním na Asia Business Daily. Včera tak mali z výroby vyjsť posledné kusy smartfónov s logom tohto výrobcu, ktoré budú dopredané a ďalšie už neuvidíme.

Pôvodný článok:

LG sa zákazníkom zaviazalo, že každý ich prémiový model smartfónu dostane až tri iterácie operačného systému Android od roku vydania smartfónu. To znamená, že ak si si zakúpil nový prémiový model smartfónu od LG v minulom roku, aktualizácie ti budú prichádzať až do roku 2023.

Táto záruka sa týka modelov zo serie G, V, Velvet a Wing. Menej prémiové modely, ako LG Stylo či séria K, získajú dve aktualizácie OS Android od roku ich vydania. Výroba smartfónov bude pokračovať do konca júla, aby LG splnilo záväzky voči dodávateľom a iným partnerom, ktorí preňho dodávajú komponenty.

Divízia smartfónov bola pre LG dlhodobo stratová a spoločnosť ju už ďalej nechce dotovať. Kedysi populárny juhokórejský výrobca tak definitívne končí a pod jeho vytlačenie zo segmentu sa určite podpísali aj čínske spoločnosti, ktoré neustále naberajú na popularite.

Zdroj: LG

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú