Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Herný a technologický svet v posledných dňoch zaujali dve témy: prvou je blížiace sa vydanie remake verzií troch najikonickejších GTA hier histórie a druhou zmena názvu Facebooku na nový brand Meta v súvislosti so snahou Marka Zuckerberga rozbehnúť virtuálnu realitu a nové prostredie Metaverse.

Mimo však nesmie zostať ani správa o tom, že vďaka Facebooku na jeho VR headset Oculus Quest 2 príde aj verzia legendárneho Grand Theft Auto: San Andreas pre virtuálnu realitum, informuje Polygon.

Zuckerberg to oznámil včera v súhrne noviniek o budúcnosti jeho sociálnej siete. Ak si San Andreas hral, vieš, že ponúka špičkový príbeh, ale hlavne obrovskú open world mapu. Vďaka verzii pre okuliare s virtuálnou realitou by hráč mohol získať kompletne nový zážitok.

VR hier je dnes na trhu už veľa, najprepracovanejší bol napríklad Half Life: Alyx, ale s otvorenou mapou ich stále nájdeme len minimum, navyše na poli „akčných strieľačiek“.

Zatiaľ neviem, kedy GTA: San Andreas VR vyjde, ani to, či bude spojené s kompletne remastrovanou grafikou a ovládaním, teda odvodené od verzie, ktorú o pár dní vypustí Rockstar Games. Šéf Facebooku, pardon, spoločnosti Meta ale potvrdil že na hre pracujú „už pár rokov“.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú