Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Čínska spoločnosť TLC je známa najmä výrobou televízorov, no produkuje aj smartfóny pod licenciou výrobcov Blackberry a Alcatel. Podľa najnovších informácií by firma mala pracovať až na piatich modeloch ohybných telefónov. Vyplýva to z renderov a patentov, ktoré publikoval portál Cnet.

Jednotlivé verzie ohybných smartfónov sa majú líšiť spôsobom ohýbania. Prvé štyri modely sa budú rozlišovať horizontálny a vertikálnym ohybom (budú sa rozkladať ako tablet alebo naopak ako „vyklápačky“ z minulosti) a zároveň tým, či sa budú ohýbať dovnútra (displej sa „zatvorí“ a nebude ho možné používať) alebo sa obrazovka rozdelí na dve, respektíve tri, použiteľné časti.

TLC/Cnet

Piaty model sa má ohýbať tak, aby sa dokázal ovinúť okolo zápästia a vytvoril tak možnosť využitia akéhosi inteligentného náramku pripadne smartwatch. Podobný koncept ukázalo Lenovo ešte v roku 2016. Nie je jasné, kedy by sa mohli zariadenia od TLC dostať na trh a či sa tak vôbec s istotou stane. Špekuluje sa, že najskôr by to mohlo byť  roku 2020.

Zdroj: Cnet

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú