Aktuálna situácia s pandémiou koronavírusu vyvoláva množstvo kurióznych situácií. Jednou z nich je aj sfalšovanie testu na covid, ako upozornil portál TN.nova.cz, český IT špecialista si pre svojho zamestnávateľa vyrobil falošné potvrdenie o negatívnom teste na koronavírus.

Ako uvádza český zdroj, muž si chcel uľahčiť dochádzanie do práce, a tak svojmu zamestnávateľovi oznámil, že sa stretol s pozitívnym človekom. Nasledovala samozrejme 10-dňová karanténa a práca z domu. Po tom, čo sa chcel muž vrátiť späť do práce, zamestnávateľ po ňom automaticky požadoval negatívny test.

Ten si IT špecialista vyrobil sám, v skutočnosti na žiadnom teste nebol a teraz mu za tento čin hrozí väzenie až na 3 roky. Dokument o výsledkoch testu na koronavírus je verejná listina a za jej falšovanie či pozmenenie hrozí väzenie.

Zamestnávateľ si našťastie nechal tento dokument preveriť v nemocnici, kde sa zistilo, že doktorka, ktorá je pod výsledkom testu podpísaná, ani neexistuje. Polícia v České Lípě teraz kompletuje podklady na začatie trestného stíhania.

Zdroj: TN.nova.cz

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú