Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Česká softvérová spoločnosť Avast podnikajúca v oblasti počítačovej bezpečnosti spolu s dcérskymi firmami v prvom polroku tohto roka dosiahla upravené tržby v objeme 472 miliónov dolárov. Pri aktuálnych výmenných kurzoch išlo o ich rast o 0,2 percenta, pričom organický rast bol na úrovni 2,7 percenta. Spoločnosť o tom informovala v správe, ktorú zverejnila v utorok.

Upravený zisk firmy Avast pred úrokmi, zdanením a odpismi (EBITDA) klesol o 7,6 percenta na 249,7 milióna dolárov. Upravená marža EBITDA sa v dôsledku investícií znížila, ale zostala silná na úrovni 52,9 %. V prvom polroku vlaňajška bola vo výške 55 percent.

„Marža je ovplyvnená vysokými investíciami do získavania a udržania zákazníkov, segmentu Digital Trust Services (DTS) a akvizície spoločnosti SecureKey,“ konštatovala firma Avast.

Spoločnosť ďalej informovala, že vo februári vyplatila z výsledkov roku 2021 druhú dividendu v sume 11,2 centu na akciu. Celkovo z výsledkov za minulý rok firma vyplatila dividendu na úrovni 16 centov na akciu.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú