Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Podpora operačného systému Windows 7 sa skončí v utorok 14. januára, kedy Microsoft vydá posledné bezpečnostné aktualizácie. Následne už systém nebude podporovaný. Spolu s Windowsom 7 ukončí spoločnosť aj podporu mobilného systému Windows 10 Mobile. Hoci sa tak stane jeden z najpopulárnejších systémov oficiálne iba spomienkou z minulosti, Google preň bude naďalej podporovať svoj Chrome, informuje 9to5Google.

Túto správu zverejnila spoločnosť na oficiálnom webe, kde potvrdila, že podporu pre Google Chrome bude mať minimálne najbližších 18 mesiacov, teda zhruba do 15. júla v roku 2021. Počas tohto obdobia tak bude prehliadač naďalej dostávať bežné a bezpečnostné aktualizácie s vylepšeniami. Podpora Windowsu 7 zo strany Microsoftu však končí o pár dní a používatelia, ktorí nechcú byť vystavený riziku, by mali prejsť na novšiu verziu systému.

Flickr

Spoločnosť bude naďalej Windows 7 podporovať, avšak iba v prípade spoločností, ktoré sú členmi programu Extended Security Update. Poskytne im 3-ročnú podporu, ktorá však nebude zadarmo. Cena za prvý rok je 50 dolárov pre 1 licenciu, za 2. rok podpory zaplatí spoločnosť 100 dolárov a v poslednom roku dvojnásobok. Týmto spôsobom môžu firmy získať krátky odklad predtým, než budú musieť prejsť na novšiu verziu Windowsu.

Zdroj: 9to5Google, TechRadar

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú