Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Napriek tomu, že v porovnaní s inými štátmi je na tom Slovensko v oblasti alternatívnej/ekologickej dopravy mierne pozadu, postupne sa tomuto spôsobu prepravy začína intenzívnejšie venovať čoraz viac miest. Príkladom toho je zaradenie prvých elektrických autobusov vo Vysokých Tatrách, Košiciach, Šali, Poprade či Bratislave.

Dopravný podnik Bratislava obyvateľov v minulom roku potešil prvými elektrobusmi, ktoré mali odštartovať novú éru bratislavskej autobusovej dopravy. V súčasnosti je aj vďaka finančnej podpore Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu 2014-2020 v našom hlavnom meste k dispozícii 18 elektrických batériových autobusov.

Tie prinášajú hneď viacero výhod nielen užívateľom mestskej hromadnej dopravy, ale aj samotným vodičom, či v neposlednom rade životnému prostrediu. Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR sa preto rozhodlo pripraviť krátke, no výstižné video. V ňom okrem iného vysvetľuje aj to, ako funguje nabíjanie elektrobusov, koľko kilometrov predstavuje dojazd, aké sú hlavné výhody či ich zaradenie do systému dopravy v praxi.

Zdroj: imhd

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú