Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Nemecký výrobca automobilov BMW predstavil vozidlo, ktoré dokáže čosi neuveriteľné. Len stisnutím tlačidla dokáže úplne zmeniť svoju farbu, ohľadom tejto inovatívnej technológie však ostáva množstvo otázok, informuje Autobala.

Na predstavenie tejto špeciálnej vlastnosti použila automobilka svoje nové elektrické SUV, ktorým je BMW iX. Prezentovaný model dokáže zmeniť farbu zo sivej na bielu a potom naspäť na sivú, detaily však chýbajú.

Účastníci výstavy ale vyhlásili, že BMW pre istotu prinieslo hneď dva tieto modely pre prípad, že sa komponenty jedného z nich prehrejú alebo podchladia, píše Hindustan Times. Farba je totiž, údajne, citlivá na teplotu a práve v tom zrejme spočíva aj jej schopnosť prechádzať medzi dvomi exteriérovými farbami v čiernobielej škále.

Nie je pritom jasné, či firma ponúkne túto technológiu aj svojim zákazníkom alebo či ide len o predčasnú demonštráciu. Ak sa však dostane do prevádzky, snáď s lepším dizajnom, než držiaky na poháre v BMW X7, ktoré spôsobujú samovoľné odpaľovania airbagov.

BMW

Otázkou tiež ostáva, čo spraví takáto jedinečná vlastnosť s cenovkou auta. Na videu vyzerá proces zmeny farby nového SUV tak bizarne, až je ťažké uveriť, že sa nejedná o špeciálne efekty. BMW iX má podľa BMW.sk ponúknuť dojazd až cez 600 km, jeho cenovka však začína na 78 550 €.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú