Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Apple a jeho percentá sú v posledných dňoch pomerne často spomínaným problémom. Po obvinení Epic z obchádzania nákupu hernej meny Fortnite mimo transakčné služby Applu prichádza ďalšie, tentokrát však poriadne bizarné obvinenie. Problémovou aplikáciou má byť WordPress pre iOS, píše The Verge.

Aplikácia WordPress pre iOS, ktorá je v App Store zadarmo, umožní spravovať a vytvárať webové stránky pomocou tohto populárneho produktu. Používatelia sa však sťažovali, že aplikácia už dlhšiu dobu nedostáva aktualizácie a konečne poznáme dôvod, prečo je tomu tak. Vopred upozorňujeme, že je z kategórie bizarných.

Apple totiž pozastavil vývojárom možnosť vydávať aktualizácie pre danú aplikáciu, nakoľko údajne obchádzali platobnú časť dohody s Apple, píše Engadget. Aj keď v samotnej aplikácii vývojári nič nepredávajú, nachádza sa v nej niekoľko linkov smerujúcich na web, kde si môže používateľ zakúpiť svoju vlastnú doménu.

Práve tieto odkazy majú spoločnosti Apple vadiť. Vývojári aplikácie navrhli, že budú jednoducho linky z aplikácie blokovať, no to Applu nestačí. Aby sa teda vyhli zbytočným problémom, pridajú do aplikácie možnosti na nákup domén a Apple si tak bude môcť ukrojiť svojich povestných 30 %, čo znamená, že technologický gigant opäť dosiahol svoje.

Zdroj: TheVerge, Engadget

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú