Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Apple chce zrejme v budúcnosti využívať čo najmenej komponentov od iných výrobcov, dôkazom toho je aj vlastný procesor M1, ktorý nahradil Intel procesory v počítačoch a laptopoch s logom nahryznutého jablka. Ako píše portál MacRumors, kalifornský gigant vyvíja ďalší čip, tentokrát má ísť o modem pre mobilné siete a nahradí súčasné riešenia od Qualcommu.

Modem na prijímanie mobilného signálu je jednou z najpodstatnejších vecí dnešných smartfónov. Apple doposiaľ využíva celulárne čipy od Qualcommu, no v budúcnosti sa chce v tomto smere osamostatniť, a tak začal pracovať na vlastnom modeme, čo potvrdil viceprezident hardvérových technológií Apple, Johny Srouji.

Vývoj modemu zahájila spoločnosť iba tento rok, v budúcej generácii iPhonov ho tak podľa všetkého ešte neuvidíme. Vývoj a v budúcnosti aj použitie vlastného čipu však prinesie Apple množstvo benefitov, no tým najdôležitejším je prísun ďalších peňazí.

V súčasnosti získava Qualcomm 11 % z podielu tržieb Apple. Pri nahradení ich modemu svojim vlastným by všetky zisky zostávali takpovediac „doma“, píše 9to5mac. Po tomto oznámení dokonca klesli aj akcie Qualcommu o nezanedbateľných 6,3 %.

Zdroj: MacRumors, 9to5mac

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú