Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Americký gigant si zapísal veľmi cenný skalp. Ako informuje The Verge, Apple sa stal najhodnotnejšou spoločnosťou na svete po tom, čo v trhovej hodnote predbehol ropného giganta Aramco.

Saudskoarabské Aramco bolo dlhodobým lídrom na trhu najhodnotnejších svetových spoločností, no pandémia koronavírusu a s ňou spojený znížený dopyt po rope mal za následok, že hodnoty ropných spoločností vo všeobecnosti začali výrazne klesať.

Na druhú stranu hodnota Apple neustále rastie už od marca 2020.  Za toto obdobie akcie vzrástli o viac ako 10 % a jeho aktuálna hodnota je 1,84 bilióna dolárov (1,56 bilióna €), pričom cena za akciu sa pohybuje na úrovni 425 dolárov (360 €). Aktuálna hodnota ropnej spoločnosti Aramco je 1,76 bilióna dolárov, čo je približne 1,49 bilióna €.

Tržby Applu v treťom kvartáli dosiahli hodnotu 59,8 miliárd dolárov, čo predstavuje medziročný nárast o 11 %, informoval portál 9to5mac. V tomto prípade americkej firme pandémia koronavírusu pomohla, ľudia boli zatvorení doma, a tak sa zvýšil dopyt po nových počítačoch, tabletoch či smartfónoch.

Aj ďalšie technologické firmy, ako Amazon, Facebook či Google zverejnili svoje príjmy a na základe týchto čísel môžeme povedať, že aj im sa počas pandémie extrémne darilo.

Zdroj: TheVerge, 9to5mac

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú